Wilt u meer informatie? Mail ons nu
Uitgelichte goede doelen

Roparun kinderdag

De Roparun Kinderdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kinderen uit kinderziekenhuizen worden uitgenodigd om samen met hun ouders, broertjes en zusjes een leuke dag te beleven.

De Kinderdag vindt plaats op een boot die tijdens de Wereldhavendagen door de haven van Rotterdam vaart. De kinderen worden geschminkt en spelen leuke spelletjes. Natuurlijk is ook de Roparunvogel aanwezig voor het maken van een leuke foto. Even niet ziek zijn maar gewoon kind, daar gaat het om tijdens de Roparun Kinderdag! 

Ik wordt sponsor van Team 264

Stichting Samen Varen

Stichting Samen Varen organiseert sinds 2015 jaarlijks een vaarverwenweek voor vrouwen met of aan het herstellen van borstkanker en die daarnaast in een financieel moeilijke situatie zitten. Stichting Samen Varen biedt deze groep vrouwen een vakantieweek om zo hun zorgen even letterlijk te laten varen en aan de kade te laten.

Vaar je met ons mee?

Stichting Samen Varen organiseert jaarlijks een vaarverwenweek voor vrouwen met of herstellende van borstkanker én die door hun ziekte in een moeilijke financiële situatie zijn geraakt.

Ieder jaar is er in de eerste week van november een vaarverwenweek.
Er is plek voor bijna 50 gasten en een team van 30 vrijwilligsters die een gevarieerd en uitgekiend verzorgings- en activiteitenprogramma aanbieden. Stichting Samen Varen is te gast op de Prins Willem Alexander, een zorgvakantieschip en varen ieder jaar een andere route door Nederland.

De dagen zijn gevuld met een uitgebreid ontbijtbuffet, verschillende workshops zoals dans, Yoga, creatief en zang. Er zijn diverse verzorgende behandelingen. Kapper, massage, schoonheidsspecialiste en de mogelijkheid bestaat om met sociaal psychotherapeuten privé, of in groepsverband te praten. We gebruiken het ontbijt, de lunch en diner aan boord en er is iedere avond een ander programma. Ook bestaat de mogelijkheid om iedere dag een andere stad te verkennen na het afleggen van de dagelijkse vaarroute. Of gewoon heerlijk ontspannen op het dek in een stoel kijken naar wat er allemaal aan de waterkant voorbij komt.

De vaarverwenweek is kosteloos voor de gasten.
Aanmelding kan via het email adres info@samen-varen.nl

Na aanmelding krijgt de gast een uitgebreid inschrijfformulier, met vragen over ziektebeeld,  financiële situatie, welke ondersteuning er nodig is gedurende de week en welke specifieke dieet en/of andere zaken belangrijk zijn. Op basis daarvan wordt gekeken of we de aanvraag kunnen honoreren. Er volgt persoonlijk contact met je voor je aan boord gaat. Kiezen voor jezelf en aan boord komen is natuurlijk spannend, met zoveel onbekenden, maar dat geldt voor iedereen. Na de vaarweek heb je er veel vriendinnen bij.

Ik wordt sponsor van Team 264

Het Koppelbed

Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aan kruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing voor mensen die samen willen zijn in een zorgomgeving, zoals een hospice.

Wat is een koppelbed?

Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Zo creëren we heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed. Wanneer je twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het bij rijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorg bed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.

Ik wordt sponsor van Team 264

Vakantiebungalows

Stichting Roparun biedt mensen met kanker, in samenwerking met Center Parcs, een verblijf aan op een van de parken van Center Parcs.

Echt even samen

Stichting Roparun biedt kankerpatiënten en hun familie een weekend, midweek of week aan in een van de cottages van Center Parcs, waar zij geheel kosteloos kunnen genieten. Met volledig ingerichte cottages, subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, de overdekte Market Dome en tal van activiteiten staat een vakantie bij Center Parcs garant voor een bijzondere tijd samen.

Aanmelden van een verblijf

Een verblijf in één van de Roparun bungalows kan u aangeboden worden door het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. Alle ziekenhuizen in Nederland hebben een (beperkt aantal) aanvraagformulieren ter beschikking. Deze dienen door de arts of maatschappelijk werker ondertekend te worden en vervolgens naar het Roparunkantoor in Schiedam opgestuurd te worden. Een medewerker van het Roparunkantoor neemt daarna contact op om een datum af te spreken. Het is absoluut niet mogelijk om rechtstreeks bij het Roparunkantoor een aanvraag in te dienen.

 

Ik wordt sponsor van Team 264