Wilt u meer informatie? Mail ons nu
Wat is de Roparun?

Wat is Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs of Bremen naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband tijdens het pinkster weekend, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

De start van de Roparun is in Parijs of Bremen en de finish is voor alle teams altijd op tweede pinksterdag in Rotterdam. De Roparun wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek, maar komt ten goede aan zaken die het leven van de kankerpatiënten kunnen veraangenamen!! 

Via de website van Stichting Roparun kan iedereen via de donatie module een donatie doen, op naam van het hele Team 264 of op naam van een teamlid.

 

Roparun donatiemodule

Het Roparun team

Waaruit bestaat een Roparun team?

Een Roparun team bestaat uit minimaal 20 teamleden.

Het team bestaat uit 1 of 2 Team Captains, 2 chauffeurs groot vervoer, 4 chauffeurs/navigators kleine bus, 4 fietsers, 8 hardlopers,  2 of 3 cateraars en 2 of 3 masseurs. De Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken, omdat door blessures of privé omstandigheden teamleden kunnen afzeggen is het altijd handig om ook een aantal reserve teamleden achter de hand te hebben.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook is elk Roparun team verplicht om voor €2500 Roparun loten te kopen, dit betekend dat elk teamlid verplicht is om voor minimaal €100 loten te kopen!!

Het organiseren van allerlei acties

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel.

Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes, organiseren van een Roparun diner en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de mooie doelen van Stichting Roparun..